بیمه‌ها از تجهیزات جدید پزشکی حمایت نمی‌کنند

دبیر بیست و هشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران گفت: بیمه ها از تجهیزات جدید پزشکی حمایت نمی کنند.

در جریان بیست‌وهشتمین کنگره جامعه اورولوژی ایران که سه‌شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، دکتر امیرحسین کاشی به یکی از چالش‌های مهم در حوزه اورولوژی پرداخت. او با اشاره به اینکه بسیاری از تجهیزات نوین پزشکی هنوز تحت پوشش بیمه‌ها قرار ندارند، گفت: ورود تکنولوژی‌های پیشرفته مانند ربات‌های جراح برای جراحی‌های پیچیده کلیه و دستگاه ادراری، نیازمند حمایت جدی بیمه‌هاست.
او همچنین به مسئله تعرفه‌های درمانی اشاره کرد و توضیح داد که عدم افزایش متناسب تعرفه‌ها با تورم، موجب کاهش انگیزه پزشکان برای استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه اورولوژی شده است. کاشی نمونه‌ای از این فناوری‌ها را «یورتروسکوپ‌های منعطف» دانست که امکان درمان سنگ‌های کلیوی با روش‌های کم‌تهاجمی‌تر را فراهم می‌کنند، اما هنوز تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار نگرفته‌اند.
وی تأکید کرد که عدم حمایت بیمه‌ها، علاوه بر زیان رساندن به بیماران، فرصت آموزش این فناوری‌ها به پزشکان را نیز از بین می‌برد. در ادامه افزود: از جمله فناوری‌های نوین دیگر در اورولوژی، ربات‌هایی هستند که انجام جراحی‌هایی مانند درمان سرطان‌های پروستات و مثانه را تسهیل می‌کنند، ولی به دلیل تحریم‌ها تاکنون در دسترس ایران نبوده‌اند.
به گفته کاشی، با ورود کشورهایی جدید به عرصه تولید این ربات‌ها، امکان واردات فراهم شده، اما به‌دلیل قیمت بالا، تحقق این امر نیازمند پشتیبانی مالی دولت و بیمه‌هاست. وی با انتقاد از نظام تعرفه‌گذاری موجود، آن را مانعی برای سرمایه‌گذاری در تجهیزات پزشکی دانست و تصریح کرد: در حال حاضر تعرفه‌ها میان روش‌های قدیمی و روش‌های نوین تفاوتی قائل نمی‌شوند و همین موضوع مانع از به‌روزرسانی تجهیزات توسط پزشکان شده است.
او تأکید کرد که این مشکل، ریشه در ساختار تعرفه‌ها دارد که حتی هزینه استهلاک تجهیزات پیشرفته را هم پوشش نمی‌دهند. رشد کند تعرفه‌ها نسبت به تورم و حذف ارز دولتی نیز خرید تجهیزات را دشوارتر کرده است. به گفته کاشی، این مسئله از جنس سیاست‌گذاری کلان است و باید با ورود مستقیم دولت و بیمه‌ها، راه‌حل مناسبی برای آن پیدا شود تا بیماران سراسر کشور به خدمات به‌روز و باکیفیت دسترسی داشته باشند.
در پایان، دبیر علمی کنگره با اشاره به جایگاه برجسته اورولوژی در کشور گفت: ایران در سطح منطقه جزو پیشتازان این رشته است و حتی بیماران خارجی برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند. او ابراز امیدواری کرد که با اصلاح تعرفه‌ها و حمایت‌های لازم، زمینه برای ارتقاء بیشتر کیفیت خدمات درمانی و رقابت در سطح بین‌المللی فراهم شود.
نوشتهٔ پیشین
تست FISH چیست؟ /کاربرد،مراحل،معایب و مزایا

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

همین الان با ما تماس بگیرید.